Ventilerade golvsystem

Här presenterar vi några av de ledande systemen i Sverige för ventilerade golv.
Läs vidare
Ventilerat Golv Stockholm

Ventilerade golvsystem

Ventilerade golvsystem har blivit populära eftersom de ger en trygghet och ett inomhusklimat som andra golv inte kan leverera. Vi har installerat ett flertal ventilerade golv från olika leverantörer. Här presenterar vi dem.

Nivell System

Nivell System utvecklas i Mariestad och har sedan 1993 varit en ledande leverantör av ventilerade golvsystem till svenska hem. Genom att använda ställskruvar som reglerar höjdnivån från plattan kan man lägga ett rakt och fint golv även om golvplattan skulle vara ojämn.

Golvsystemet från Nivell System kan användas både inomhus och utomhus. Systemet har en frånluftsfläkt som gör att luften cirkulerar i det kanalsystem man bygger upp under golvet. På så vis tar luftströmmarna med sig fukt, gaser och radon i marken. Inomhusklimatet blir således torrt och fritt från dåliga lukter som instängd fukt och mikrober kan orsaka.

Optivent

Optivents ventilerade golvsystem innebär att man placerar en fuktspärrsmatta på golvplattan. Mattan har luftspalter som transporterar luft, fukt och andra emissioner utan att de blir inspärrade mellan platta och golv, vilket kan orsaka fuktskador, mögel och andra otrevligheter.

Själva golvet monteras sedan ovanpå fuktspärrsmattan. Tillsammans med en fläkt cirkuleras luften under golvet. Det gör att golvplattan hålls torr, vilket är viktigt inte minst efter en fuktskada. Detta möjliggör även att man kan lägga ett golv efter en fuktskada utan att behöva vänta lika länge pga nödvändig avfuktning om man lägger ett traditionellt golv.

Subfloor

Subfloor bygger en luftspalt under golvet med hjälp av reglar och justerbara skruvar. Det möjliggör att man kan få ett jämt och fint golv även om plattan under inte är perfekt.

Underst läggs reglar, och ovanpå reglarna en golvskiva i spån. Denna skiva blir underlaget som golvet sedan läggs på, oavsett det är parkett eller matta.

Utrymmet med reglar möjliggör att man kan använda luftspaltsutrymmet för att dra elledningar, rör eller annan installation. Subfloors golv är utvecklade att klara hög belastning och har goda ljuddämpande egenskaper.

Subfloors golvmaterial framställs i Sverige och träet kommer från leverantörer som arbetar för hållbar skogsindustri.

Granab

Granab har sin bas i Vårgårda och har levererat ventilerade golvsystem i över 20 år. Med Granab byggs ett system av golvreglar i förzinkat stål, med ett fjädringssystem som dämpar ljud. Govet läggs sedan ovanpå golvreglarna i stål. Systemet kan användas med eller utan fläkt, beroende på vilka behov fasigheten har.

Om ljuddämpning är prioritet är Granab en leverantör att kika närmare på. Systemet har olika typer av dämpelement anpassade efter vilket typ av underlag som används i lokalen.

Vill du bli kontaktad?

RING OSS

0200-77 55 77
crossmenu