Ventilerade golv som modern avfuktningsteknik

31 oktober 2022

Luktar det mögel i ditt hus?

Vi hoppas att du bor i ett friskt hus. Men om du känner en oroande unken lukt i luften kan det vara läge att lyfta luren eller skriva en rad till oss via vårt kontaktformulär. Lukten kan vara ett tecken på ett fuktproblem, kanske rentav en fuktskada. Bor du i ett hus som byggdes på 80-talet eller tidigare så är risken större att husets grundkonstruktion har vissa byggtekniska brister. Man byggde många hus på en betongplatta som låg direkt mot marken. Resultatet har blivit många hus som dragits med fuktproblem.

Avfuktningsteknik genom ventilerat golvsystem
Ett ventilerat golvsystem från Nivell System

Avfuktningsteknik i källaren

Hur ska man gå tillväga då om man bor i ett hus med platta direkt på mark och känner att det finns ett fuktproblem. Ingen panik! Ventilerade golvsystem har uppfunnits och förfinats för att lösa och förebygga denna typ av problem. Det går till så att en luftspalt byggs in under golvet där man låter varm och torr luft ventilera bort radon, fukt och annat otrevligt.

Ventilerade golv ger ett torrt och sunt inomhusklimat

Fukt som tränger upp genom betonplattan under huset kallas diffusion. Det vill man absolut inte vara med om. Tack vare en genialisk golvkonstruktion kan man skapa ett undertryck i golvets konstruktion. På det sättet får man bort fukt, mögelsporer och radon från skiktet mellan betongplattan och golvet.

Den torra, friska inomhusluften ventileras ner under golvet genom en ventil eller specialdesignade golvlister. Med hjälp av en fläkt cirkuleras sedan luften under golvet och ut ur huset genom en ventil. Vi erbjuder flera olika varianter av ventilerade golvsystem från ledande leverantörer.

Kontakta oss mer om du vill veta mer om venlilerade golv och hur de kan fungera i just ditt hus. Vi har installerat många i Stockholmsområdet, Enköping, Uppsala, Västerås och områden därkring.

Läs mer om avfuktningsteknik hos UAMS AB

Om du bli informerad om sanering av mögel m.m. besök Saneringsfirma Stockholm

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

RING OSS

0200-77 55 77
crossmenu