Funderar du på trägolv? Kom ihåg golvventilation

29 januari 2024

Ventilation under golvet är viktigt för att förhindra fuktuppbyggnad. Enkelt uttryckt, fukt är gammal fuktig luft som är instängd i ditt hus som kommer att få golvbrädorna att ruttna över tid. Om ditt trägolv är fuktigt, unket, mögligt och illaluktande eller om du har svampar som växer måste du installera under golvventilation.

Här kan du läsa mer om Äkta Hussvamp och dess sanering

Här kan du läsa mer om mögelutredning

Det första steget är att anlita en utbildad installerare av ventilerade golvsystem som UAMS AB. De kan i sin tur genomföra en undersökning av din fastighet och rapportera om eventuella fuktproblem.

Det är viktigt att du väljer din leverantör med omsorg. De kommer att behöva en nivå av expertis som är lämplig för en kompetent auktoriserad installerare av ventilerade golvsystem.

Som ett första tillvägagångssätt kommer en expert att undersöka den yttre marknivån för att se om det finns ett fuktsäkert förlopp och/eller förekomsten av en luftspalt som hjälper till att ventilera under golvbrädorna. Om ingen av dessa är närvarande är det troligt att åtgärder kommer att behöva vidtas för att få in frisk luft under golvet och in i huset.

Experten kommer sedan att göra en fuktmätaravläsning inom fastigheten. Detta indikerar om det finns ett fuktproblem och vilket virke som är mest påverkat. Detta kommer att hjälpa till att bedöma det åtgärdsarbete som krävs.

Experten kommer att använda sin kunskap och expertis för att fastställa orsaken till fukten. För några decennier sedan var det vanligt att man byggde huset direkt på en platta på marken, vilket ställde till problem pga inkapslad fukt som inte ventilerades ut.

Om du funderar på att lägga ett trägolv, eller om du misstänker att ditt nuvarande golv kan drabbas av fuktinträngning, tveka inte att kontakta oss för råd och förslag på vilka olika alternativ och leverantörer av ventilerade golv som finns.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

RING OSS

0200-77 55 77
crossmenu