Mekaniskt ventilerade golv - En smart lösning för hus byggda mellan 60- och 80-talet

26 april 2023

Många hus som byggdes mellan 1960- och 1980-talet i Sverige konstruerades med en platta direkt på marken. Denna byggmetod kan leda till fukt- och mögelproblem, eftersom fukt från marken kan tränga in i konstruktionen och skapa en dålig inomhusmiljö. För att förhindra dessa problem är det viktigt att se över sin husgrund och överväga investeringar som kan förbättra luftcirkulationen och minska fuktnivåerna i huset.

Mekaniskt ventilerade golv - en effektiv lösning

En effektiv lösning för att minska fukt- och mögelproblem i hus från 60- och 80-talet är att installera mekaniskt ventilerade golv. Dessa system skapar en kontinuerlig luftcirkulation under golvet, vilket bidrar till att hålla fuktnivåerna låga och förhindrar att mögel och dålig lukt sprids i huset.

Fördelar med mekaniskt ventilerade golv

Att investera i mekaniskt ventilerade golv kan erbjuda flera fördelar för ditt hem:

  1. Förbättrad inomhusluftkvalitet: Genom att minska fuktnivåerna i ditt hem minskar du risken för mögel och dålig lukt, vilket leder till en bättre inomhusluftkvalitet.
  2. Ökad livslängd på byggnadens konstruktion: Ett mekaniskt ventilerat golv skyddar husgrunden och minskar risken för fuktskador på byggnadens konstruktion.
  3. Energieffektivitet: Mekaniskt ventilerade golv kan bidra till att hålla ditt hem svalare på sommaren och varmare på vintern, vilket minskar energiförbrukningen och sparar pengar på uppvärmning och kylning.
  4. Höjt fastighetsvärde: Ett hus med ett mekaniskt ventilerat golv kan vara mer attraktivt för potentiella köpare och bidra till ett högre fastighetsvärde.

UAMS AB - din partner för mekaniskt ventilerade golv

Om du är i behov av att installera mekaniskt ventilerade golv i ditt hem, låt UAMS AB hjälpa dig! Vi är experter på att lösa fukt- och mögelproblem och har lång erfarenhet av att installera mekaniskt ventilerade golv i hus från 60- och 80-talet.

Med UAMS AB får du:

  • Professionell rådgivning: Våra kunniga experter kommer att göra en noggrann undersökning av ditt hus och rekommendera den bästa lösningen för att förbättra luftcirkulationen och minska fuktnivåerna. Vi är dessutom inte bundna till en leverantör utan kan ge rekommendationer som passar dina önskemål och din budget.
  • Skräddarsydda lösningar: Vi anpassar installationen av mekaniskt ventilerade golv efter dina specifika behov och förutsättningar, för att säkerställa bästa möjliga resultat.
  • Kvalitetsgaranti: Vi använder endast högkvalitativa material och metoder för att säkerställa att ditt mekaniskt ventilerade golv håller länge och ger optimal effekt.
  • Fullständig service: Från första konsultationen till installationen och efterkontrollen, kan du lita på att UAMS AB tar hand om hela processen på ett professionellt och effektivt sätt.

Investera i ett mekaniskt ventilerat golv och skydda ditt hem från fukt- och mögelproblem. Kontakta UAMS AB redan idag genom att ringa 0200 77 55 77 för att boka en konsultation och ta det första steget mot en hälsosam och trygg inomhusmiljö för dig och din familj. Du kan även använda formuläret nedan.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

RING OSS

0200-77 55 77
crossmenu