5 smarta saker med ventilerade golv efter fuktskada eller översvämning

10 augusti 2023

Har du drabbats av ovädret Hans? Inget att skämmas över, översvämningar och fuktskador kan drabba oss alla, speciellt efter överraskande oväder. Men det är dags att ta tag i problemet och undvika långvariga problem. En grej som verkligen är värd att tänka på är att byta till ventilerade golv. Låter kanske inte så glamoröst, men det kan vara skillnaden mellan en mindre kris och en stor huvudvärk. Här är varför:

Hejdå fukt!

Så du har en vattenskada, och det är som om fukten har bestämt sig för att campa under ditt golv. Inte så kul. Här kommer de ventilerade golvsystemen in som dina räddare. De låter luften cirkulera under ditt golv och det är bra nyheter för fukten. Istället för att sätta sig bekvämt och förvandla ditt golv till en tråkig svamp, kan fukten nu säga adjö till ditt golv och välja att avdunsta istället.

Inget mer mögel

Mögel är som en ovälkommen gäst som dyker upp på festen utan inbjudan. Fuktiga ställen är deras favoritställe att hänga på. Här är grejen med ventilerade golv: de gör det otrevligt för mögel att slå sig ner. Genom att hålla ditt golv torrt och luftigt sätter du upp ett "Inget mögel tillåtet"-skylt. Bra för dig, mindre kul för mögel!

Rädda ditt hus

Efter översvämningen kan dina golv och andra byggnadsmaterial bli som små svampar som suger upp fukt som om det vore deras jobb. Men ventilerade golv är som superhjältar för ditt hem. De tar bort fukten snabbt, vilket innebär mindre chans att dina golv och väggar förfaller som gamla torra brödsmulor.

Andas renare luft

Fukt och mögel är inte bara dåliga för ditt golv och dina väggar, de kan också göra luften du andas in skadlig. Ventilerade golv hjälper till att rensa luften och hålla inomhusluftkvaliteten på topp. Så du kan andas lättare och undvika att känna dig som om du är fast i en dammig källare.

Pengar i fickan

Låt oss prata pengar. Att hantera skador efter en översvämning kan vara en dyr affär. Men ventilerade golv kan faktiskt spara dig en del klirr i kassan på lång sikt. Genom att undvika stora reparationer och materialbyte kan du hålla plånboken glad och fyllig.

Ventilerade golv i Stockholm

Översvämningar suger, det kan vi alla hålla med om. Men att välja ventilerade golv är en riktigt bra lösning när det gäller att hantera kaoset. Du kan installera golvet utan att underlaget behöver torka ut lika länge, eftersom ventilerade golv aktivt forsätter att torka ut underlaget efter installationen. Det är liksom hela poängen med det. De tar bort fukt, skrämmer iväg mögel, räddar dina material, ger dig fräschare luft och sparar dig pengar. Så om du någonsin hittar dig själv i en blöt situation, tänk på ventilerade golv - de är som superhjältar för ditt hem!

Hos oss på UAMS har vi en gedigen erfarenhet när det kommer till att sätta in ventilerade golv här i Uppsala. Vi är experter på att fixa fuktskador och säga adjö till mögel. De golv vi sätter in kommer från flera toppleverantörer, och vilken som är den perfekta matchen för dig kan vi snacka om i en avslappnad pratstund. Släng iväg ett meddelande till oss om ditt golvbehov – vi är redo att hjälpa!

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

RING OSS

0200-77 55 77
crossmenu